Over ons

Wij verzamelen en ordenen informatie over de geschiedenis van de stad Coevorden en de buurtschappen Steenwijksmoer, Klooster, Weijerswold, Pikveld, Padhuis en Vlieghuis. Deze buurtschappen maakten deel uit van de oude gemeente Coevorden van voor de herindeling van 1998.

Wij houden ons bezig met de historie van de gebouwen, gebeurtenissen en mensen binnen ons werkgebied. In ons verenigingsgebouw “Het Arsenaal” beschikken wij over een uitgebreide bibliotheek, een archief met documenten en kaarten en een grote verzameling foto’s.

De geschiedenis van families is vastgelegd in een database, die bijna dagelijks wordt uitgebreid. Ook hebben wij veel genealogische informatie op schrift. Daarnaast is in de bibliotheek op de “content tafel” van het Geopark veel informatie te vinden.

Ons tijdschrift “de Ganseveer” verschijnt vier keer per jaar. Publicaties van onze vereniging zijn in Het Arsenaal te koop. Ook brengen we elk jaar een historische kalender uit. Daarnaast organiseren we jaarlijks enkele lezingen. Verder houden we ieder jaar een “Historische Dag” in samenwerking met de Arsenaal partners.

Regelmatig werken we samen met andere organisaties, zoals het Drents Archief en de Arsenaal partners. We helpen bij het zoeken naar historisch en genealogisch materiaal. Het is niet alleen ons doel om de historie van Coevorden en omgeving vast te leggen voor het nageslacht, maar ook om die op een plezierige manier te presenteren aan iedereen die geïnteresseerd is. Iedereen die van onze kennis en informatie gebruik wil maken is van harte welkom in het Arsenaal.